top of page
 • Wanneer start de Lingerie Opleiding?
  De online lessen van de opleiding kan je op elk moment starten. Voor de fysieke live lessen kan je onze agenda hier raadplegen.
 • Welke lessen zijn beschikbaar bij de lancering van de opleiding?
  We starten in maart 2023 met de module Introductie tot lingerie naaien en de module Slipjes. Daarna worden meer lessen toegevoegd naargelang ze klaar zijn. De modules Beha, Badmode, Protheselingerie, Korset, Herenondergoed,... volgen stelselmatig later. Info over de inhoud en prijzen van de lessen vind je hier. Als je op de hoogte wil blijven wanneer nieuwe lessen online komen, kan je je mailadres hier registreren.
 • Welke lessen kan ik allemaal volgen?
  manueel patroontekenen op maat van verschillende soorten slipjes, beha's, badmode, body's, bralette, korset, protheselingerie, herenondergoed,... digitaal patroontekenen op maat met Adobe Illustrator Naaien van van verschillende soorten slipjes, beha's, badmode, body's, bralette, korset, protheselingerie, herenondergoed,... info over lingeriefournituren en -stoffen lingerie retouches ... Info over de inhoud en prijzen van de lessen vind je hier.
 • Ik heb nog nooit iets genaaid. Kan ik ook de Lingerie Opleiding volgen?
  Voor de Lingerie Opleiding moet je een basiskennis van naaien hebben. Het is belangrijk dat je weet hoe een naaimachine werkt, welke steken erop staan, hoe je draad moet inrijgen, naald vervangen, op een naadwaarde stikken,... Als je geen basiskennis hebt, raden wij aan om eerst enkele fysieke lessen basis naaien te volgen in een naaiatelier, stoffenwinkel of school.
 • Ik heb geen ervaring in patroontekenen. Kan ik de lessen lingerie patroontekenen dan volgen?
  Ja. Voor het patroontekenen starten we van nul. Het kan wel interessant zijn als je wel al enige naai-ervaring hebt of weet hoe een naaipatroon eruit ziet.
 • Ik heb geen ervaring in digitaal patroontekenen. Kan ik de lessen digitaal lingerie patroontekenen in Adobe Illustrator dan volgen?
  Ja. Voor het digitaal patroontekenen starten we van nul. We leggen je ook alle basisstappen van Adobe Illustrator uit om aan de slag te kunnen. Het kan wel interessant zijn als je wel al enige naai-ervaring hebt of weet hoe een naaipatroon eruit ziet.
 • Wat heb ik nodig voor de lessen Digitaal Patroontekenen?
  De lessen worden gegeven met Adobe Illustrator. Indien je dit programma nog niet hebt, kan je dit hier bekomen.
 • Welk patroonsysteem wordt gebruikt in de opleiding?
  De techniek is een combinatie van meerdere patroonsystemen en de professionele ervaringen van de docent.
 • Wat heb ik nodig om de Lingerie Opleiding te kunnen volgen?
  Voor de naailessen heb je een standaard naaimachine nodig. Voor de lessen patroontekenen heb je patroontekenmaterialen nodig. Detailinfo over stoffen, fournituren en benodigdheden kan je vinden in de gratis video in de module 'Introductie tot lingerie maken'. Deze video is beschikbaar bij lancering van de opleiding in de loop van maart 2023.
 • Wat is de prijs van de online Lingerie Opleiding?
  De lessen betaal je apart en zijn elk ook apart geprijsd. Je kiest zelf welke lessen je volgt en bepaalt zo ook zelf hoeveel je uitgeeft aan jouw online Lingerie Opleiding. Info over de inhoud en prijzen van de lessen vind je hier.
 • Wat is de prijs van de fysieke live Lingerie Opleiding?
  De lessen verschillen van prijs, afhankelijk van de duur en het onderwerp. Je kiest zelf welke lessen je volgt en bepaalt zo ook zelf hoeveel je uitgeeft aan jouw Lingerie Opleiding. Info over de inhoud en prijzen van de lessen vind je hier.
 • Waar kan ik live fysieke lessen volgen?
  In Ronse bij Creasis en in Dentergem bij Happy Button.
 • Kan ik ook op andere locaties live fysieke lessen van de Lingerie Opleiding volgen?
  Neen. Live fysieke lessen van de Lingerie Opleiding kan je momenteel uitsluitend volgen in Ronse bij Creasis en in Dentergem bij Happy Button. Je kan wel lingerie workshops volgen op andere locaties doorheen Vlaanderen. Zie onze agenda.
 • Moet ik de volledige Lingerie Opleiding volgen?
  Neen. Je kiest zelf welke lessen je wel of niet volgt. Je kan ook 1 enkele les volgen als je dat wenst. Zo kan je zelf jouw eigen Lingerie Opleiding samen stellen.
 • Kan ik de opleiding volledig online volgen?
  Ja, alle lessen kunnen online gevolgd worden.
 • Hoe lang heb ik toegang tot de online lessen?
  Van zodra je een online les aankoopt, heb je 1 jaar toegang tot de online video. De bijhorende cursusbladen kan je downloaden op je computer en heb je zo altijd ter beschikking.
 • Kan ik de opleiding volledig live, fysiek volgen?
  Ja. Je kan de lessen volgen bij Creasis in Ronse en bij Happy Button in Dentergem. Het aanbod van lessen op deze locaties wordt wel bepaald door de docent ter plaatse. Het is dus mogelijk dat niet alle lessen die je online kan volgen ook effectief live worden georganiseerd.
 • Ontvang ik een diploma als ik de lingerie opleiding volg?
  Gezien wij een privé onderneming zijn, kunnen wij geen diploma's uitreiken. Je kan wel een certificaat ontvangen na het volgen van een les. Om een certificaat te ontvangen, kan je een mail sturen naar sabine@lingerie-academie.be.
 • Kan ik online en live fysieke lessen combineren?
  Ja. Je kan er voor kiezen om sommige lessen online te volgen en andere lessen live fysiek te volgen.
 • Waar vind ik materiaal voor het maken van lingerie en badmode?
  Bij elke naailes in de Lingerie Opleiding kan je een pakket aankopen met de geschikte materialen en stoffen daarvoor. Je kan uiteraard ook zelf materialen aankopen rechtstreeks bij onze partners: Creasis in Ronse en Happy Button in Dentergem.
 • Wie heeft de opleiding samengesteld? Wie zijn de docenten?
  De lingerie opleiding wordt volledig uitgewerkt door Sabine Janssens, eigenaar van De Lingerie Academie en docent Lingerie- en Korsettenmaker en Lingerie Ontwerper. De lessen digitaal patroontekenen worden gegeven door Jolieke Ubachs, eigenaar van Textilice, Textiel- en Dessinontwerper en docent Mode. In Ronse worden de fysieke lessen gegeven door Siegried Vervaecke, eigenaar van Creasis en docent Lingerie bij De Lingerie Academie. In Dentergem worden de fysieke lessen gegeven door Vanessa Soete, eigenaar van Happy Button en docent Lingerie bij De Lingerie Academie.
 • Waar vind ik meer info over het STAP-budget voor inwoners van Nederland?
  Je kan beroep doen op het STAP-budget voor het volgen van een pakket van onze Lingerie Opleiding bij onze Nederlandse partner Textilice.
 • Kan ik in België ook gebruik maken van het STAP-budget?
  Neen. Het STAP-budget is uitsluitend voor inwoners van Nederland.
bottom of page